Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2011 | 5757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 100 gr faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Umplutura
  • 200 gr urda
  • 200 gr feta
  • 2 linguri smantana
  • 400 gr spanac, fiert
  • un praf de nucsoara
  • sare&piper,dupa gust
  • 600 gr ciuperci
  • 1 catel usturoi, tocat marunt
  • 80 gr unt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • sare,dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac:

1.       Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura ulei.Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin ulei, punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. 2.       Pentru umplutura topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile.Dupa 3 minute adauga usturoiul si caleste in continuare, amestecand, aprox.5 minute. Adauga patrunjelul si sare ,amesteca si pune deoaprte. 3.       Intr-un vas amesteca urda cu feta, smantana si nucsoara. Adauga spanacul si amesteca bine(eu am mixat totul asa ca spanacul s-a maruntit singur). Adauga sare daca doresti. 4.       Pentru servire, unge fiecare clatita cu cate 1 lingura plina de crema apoi adauga cateva ciuperci si impatureste clatita. Serveste totul cu ciupercile ramase.

 

COMENTARII (18)

mena29 1

22.11.2011, 11:45

Angelina_Elena 1

22.11.2011, 11:50

ce bune sunt,yamii

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:35

interesante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L