Clatite umplute cu nuci prajite si caramel

de Patricia Iordache in Dulciuri, 19 Sep 2013 | 6358 vizualizari

 

Am vazut acum ceva vreme la Merisor, un aluat de clatite pe care am vrut neaparat sa il incerc. (http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-clatite-cu-gem-de-prune-si-budinca-de-ciocolata-34811.html) Singura diferenta pe care am adus-o fata de reteta originala, a fost inlocuirea esentei de vanilie cu esenta de migdale. Va asigur ca merita incercate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 3 oua;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 250 ml. lapte;
  • 250 ml apa minerala sare
  • esenta de migdale;
  • 2 gr. praf de copt;
  • 280gr. faina;
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr. miez de nuca, maruntit bucatele mari;
  • 100 ml. sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu nuci prajite si caramel:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.

Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.

V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un prospop de hartie imbibat cu ulei), lasam sa se incalzeasca bine tigaia si adaugam compozitie pana umplem toata suprafata tigaii, in strat subtire.

In momentul in care observam ca suprafata clatitei devine uscata si ramane doar un punct mic "umed" in centrul acesteia, intoarcem clatita pe partea cealalta, ajutandu-ne de o paleta sau printr-o miscare scurta a mainii.

O lasam putin pana se rumeneste si pe partea cealalta apoi i asezam pe farfurie.

Ungem clatita cu putin caramel, apoi presaram nuca prajita (rupta bucatele) si rulam.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate am obtinut 15 clatite cu diametrul de 16 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu nuci prajite si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de vanilie