Clatite umplute cu pui si miez de lapte

de Rocsi in Pui, 19 Mai 2012 | 3374 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 9-11 linguri faina

Pentru umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr. rosii in suc propriu
  • 100 ml supa de legume
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde

Pentru gratinat:

  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • miez de lapte Delaco cu sare
  • 1 cub unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu pui si miez de lapte:

Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem bucati,apoi il dam prin masina de tocat sau robot.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,apoi il dam pe razatoarea mica.
Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.
Patrunjelul si mararul verde le spalam,indepartam cozile,apoi le tocam marunt.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin(daca nu aveti tigaie de ceramica,puneti in una normala,dar adaugati 2-3 linguri ulei).
Adaugam ceapa si morcovul,le inabusim putin ,apoi punem supa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut destul de bine,punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute,apoi luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Incorporam verdeata si ouale.
Ungem un vas yena cu untul.
Clatitele le umplem cu amestecul de pui si le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.

Pentru gratinat:
Batem ouale spuma si adaugam  smantana.
Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.
Turnam tot acest amestec peste clatite.
Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.

Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.
Cand sunt gata ,scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin ,apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu pui - by Miha