Clatite vegane cu cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 17 Aug 2016 | 6791 vizualizari

 

Perfecte pentru orice dieta, in special pentru cea in care va abtineti de la oua si lapte. Sunt atat de bune incat o sa va placa goale fara dulceata, nu o sa simtiti nevoia sa acoperiti gustul cu gem sau altceva, deoarece sunt incredibile...pufoase si totodata crocantele pe margine....garantez ca le veti iubi!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte de cocos (eu l-am preparat dintr-o nuca de cocos si doua pahare de apa de izvor)
  • 2 linguri pudra de seminte de in( vor inlocui oul)
  • 2 linguri sirop de artar( miere sau zahar brun daca vreti sa inlocuiti)
  • 1 pahar apa minerala carbogazoasa( cu bule)
  • vanilie
  • 3 linguri ulei( eu am pus doua linguri ulei vegetal si o lingura ulei de cocos)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 350 gr. faina
  • ulei vegetal pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite vegane cu cocos:

Am facut semintele de in pudra in rasnita.

Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat si apoi am transferat aluatul intr-un bol de mixer.

Am uns tigaia cu putin ulei si am turnat aluatul. Am facut clatitele si le-am umplut cu dulceata de macese si caise....desigur lista alegerilor e deschisa :))))

Minunate!

 

Am sa va spun cum prepar eu laptele de cocos.

Din cele trei orificii pe care le are nuca de cocos, unul singur cedeaza imediat. Eu cu un cutit cu varf scobesc putin din miez, apoi introduc un pai si largesc gaura. Pun nuca intr-o punga de sandvis si apoi scurg zeama printr-o sita in vas.

Dupa ce am scurs toata apa, mai pun nuca intr-o punga, apoi o sparg cu ciocanul de cateva ori in diferite locuri.

Scot din punga nuca, aleg bucatile, le clatesc, mai scot usor cu un cutit daca a ramas partea fibroasa lemnoasa si apoi le adaug peste apa din vas, mai torn inca doua pahare de apa plata de izvor si mixez in blenderul puternic. Strecor in alt vas laptele printr-o sita si apoi il folosesc dupa dorinta. Se pastreaza la rece maxim 3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite vegane cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Aletta 1

19.08.2016, 16:52

cocosul,preferatul meu,sigur sunt delicioase

Lau 1

19.08.2016, 20:06

bunee

RuxyRux 1

24.08.2016, 22:24

Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata