Coasta de miel umpluta

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2015 | 2299 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de articolul lui Mutulica ? :)))))) http://www.bucataras.ro/articole/durerile-unui-gurmand-nedus-la-scoala-67834.html

Aceasta este faimoasa coasta despre care el scria: "... visam la o ciobaneasca friptura de miel fara niciun fason. Mi-a facut un fel de miel expandat si umplut cu drob la care se uita socata fierea mea mult incercata de sarbatori . " =))))

Desi el n-a vrut sa guste atunci, jur ca preparatul a fost delicios :X

 

INGREDIENTE

  • coasta de miel ( desprinsa intreaga de pulpa mielului )
  • organe de miel + cca. 150 g carne de miel
  • 1 ceapa uscata ( sau 2 legaturi de ceapa verde )
  • 1 capatana de usturoi ( sau 2 legaturi de usturoi verde )
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 4 oua crude
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml vin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de miel umpluta:

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )

Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel  se pun la fiert in apa cu sare,  piper si  2-3 foi de dafin. Cand sunt fierte se toaca marunt ( de preferat cu cutitul )si se adauga verdeturile ( ceapa, usturoiul, mararu si patrunjelul ), tocate si ele. 

Se asezoneaza cu sare, piper  si cimbru, apoi se adauga si ouale crude si se omogenizeaza bine.

Cu compozitia de drob obtinuta vom umple buzunarul format in coasta mielului, apoi fixam marginile cu scobitori sau le coasem, pentru a nu curge umplutura .

Condimentam coasta si pe exterior si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Adaugam o cescuta cu apa si una cu vin si dam vasul la cuptor, pentru cca 80 minute, avand grija sa ungem din cand in cand coasta, cu lichidul din tava. La jumatatea timpului de coacere intoarcem coasta pe partea cealalta, pentru rumenire uniforma. 

Cand preparatul este frumos rumenit, iar furculita intra usor in carne, oprim focul, scoatem tava si lasam sa se raceasca usor . Scoatem cu grija scobitorile sau ata cu care am cusut buzunarul, apoi taiem portii pe lungul coastelor  si servim alaturi de salata sau acrituri ( eu am ales gogosari in otet ).

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de organe depind de marimea coastei pe care o avem si de cat de mare reusim sa facem buzunarul pentru umplutura.

2

Eu am gatit preparatul in ianuarie si nu am avut ceapa si usturoi verde .

3

Pentru ca taierea sa se realizeze mai usor, iar portiile sa ramana intregi, nu taiem niciodata drobul fierbinte si pastram cate doua oase per portie. In caz contrar, drobul nu va avea sustinere si se va imprastia.

RETETA IN IMAGINI

Coasta de miel umpluta-0
Coasta de miel umpluta-1
Coasta de miel umpluta-2
Coasta de miel umpluta-3
Coasta de miel umpluta-4
Coasta de miel umpluta-5
Coasta de miel umpluta-6
Coasta de miel umpluta-7
Coasta de miel umpluta-8
Coasta de miel umpluta-9
Coasta de miel umpluta-10
Coasta de miel umpluta-11
Coasta de miel umpluta-12
Coasta de miel umpluta-13

COMENTARII (43)

Ina

Ina 1

26.03.2015, 19:08

Veverito, nici chiar asa

mihaelar63

mihaelar63 1

27.03.2015, 12:10

Deja ai miel . Super reteta

Ina

Ina 1

27.03.2015, 14:04

E din mieii de anul trecut si da, inca mai am de-un drob si de-o friptura ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!