Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute

de AlexJ in Porc, 13 Apr 2011 | 6327 vizualizari

 

Ați văzut prin magazine un anume tip de coaste: din acelea cu multă carne ( mai există așa ceva ????) și afumate, pre-fierte, condimentate, crud-uscate , care arată atât de bine încât iți vine să le rozi de pe os așa cum sunt, fără să le mai faci altceva??????..
Aceste coaste merg perfect cu niște cartofi copți în coajă și ceva ciuperci umplute cu simț de răspundere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coaste aveți nevoie de :
  • coaste cu carne, afumate câte vă lasă inima să cumpărați
  • apă
  • vas Quadra Zepter( dar sunt convinsă că se fac la bine și la cuptor)
  • Pentru ciuperci:
  • 6 ciuperci cu pălăria mare 
  • 1 gogoșar
  • 1 ardei
  • ceapă verde
  • sare , piper
  • unt , cașcaval
  • Si cartofi noi vreo 6 buc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute:

1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă atât cât permite vasul . Se pune capacul și se lasă cam 1 oră până scade toată apa. Timpul de gătire este diferit în funcție de cât sunt de proaspete și de ce metodă a-ți folosit pentru a le găti.
Verificați din când în când cum arată și dacă vi se par ok le luați de pe foc. Carnea ar trebui să se desprindă de pe oase .( să nu le  lăsați să se usuce)

2. Se curăță ciupercile . Într-o tigaie se călesc puțin în unt: codițele ciupercilor tăiate mărunt, cu restul legumelor mărunțite( ardei, gogoșar ,ceapă) sare și piper. Umpleți fiecare ciupercă cu acest amestec. Apoi așezați ciupercile în tava pentru cuptor cu puțin unt și cașcaval deasupra  .În tavă adăugați apă și ulei de struguri. Se dau la cuptor până sunt gata, vreo 30 min. Nu uitați de ele în cuptor, verificați după 10-15 minute dacă nu cumva sunt deja făcute.

3. In tot acest timp puneți la cuptor și cartofii noi , spălați bine , înțepați cu furculița și înveliți în folie de Al.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita