Coaste de miel in sos alb de vin

de ralu_ca in Oaie, 20 Apr 2014 | 4453 vizualizari

 

o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc coasta de miel
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt piper alb macinat
  • piper verde boabe
  • piper negru boabe
  • 2 lg miere albine
  • 2 leg de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 4-5 lg ulei din samburi de strugure
  • sare
  • 1 lingura amidon
  • Garnitura:
  • 7-8 cartofi
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel in sos alb de vin:

Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate, iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde
Astfel pregatite coastele se tin la frigider timp de 2 ore, dupa care se aseaza intr-o forma de ceramica in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa, usturoiul si o introducem la cuptor pentru 30 min.
Intre timp am pregatit garnitura. Cartofii curatati de coaja i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate ii scurgem si ii condimentam cu boia de ardei dulce.
Dupa ce coastele au stat la cuptor 30 min, am asezat cartofii pe langa ele, acoperim cu folie de aluminiu si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa, iar la final se inlatura folia pentru a se rumeni. Se scot din tava si in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece. Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
Coastele se servesc pe platou insotite de cartofi si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel in sos alb de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

simona72 1

20.04.2014, 20:04

Ma bag si eu ca tare mult imi plac!!

Bunica 1

20.04.2014, 20:36

Si eu langa Simona

Bya Ralu 1

21.04.2014, 11:47

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb