Coaste de porc cu cartofi la cuptor

de papabundetot in Porc, 16 Iun 2013 | 3987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coaste proaspete de porc 1-1,5 kg
  • sos de soia
  • piper
  • miere
  • curry
  • usturoi
  • Cartofi
  • cimbru uscat
  • chili
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc cu cartofi la cuptor:

Coastele de porc se spala,apoi se usuca bine cu un prosop de hartie si se pun intr-un vas.Turnam peste ele,2-3 linguri sos de soia,o lingura miere,condimentam dupa gust,eu am ales piper,curry si usturoi tocat marunt.Le lasam la marinat …in functie de cat timp avem 2-3 ore,apoi le bagam intr-o punga de friptura impreuna cu marinata in care au stat si le bagam la cuptor la foc mediu pentru 2 ore.Dupa 2 ore se scoate punga si se mai lasa un pic la cuptor ca sa prinda o crusta frumoasa.

Cartofii (in functie de numarul de persoane) se spala,se curata si se taie in bucati mai mari(daca sunt micuti ii taiem in 4 daca saunt mai mari in 6 ),ii asezam tot intr-o punga de friptura sau se poate si intr-o tava pe care apoi o acoperim cu o folie.Impreuna cu cartofii in punga mai adaugam si cateva condimente si anume: sare,boia dulce,chilli, cimbru si deasupra turnam 1-2 lingurite de ulei,se sigileaza bine punga.Agitam punga bine in asa fel incat sa ajunga condimentele peste toate bucatile de cartof,intepam un pic punga,o asezam pe o tava si o bagam la cuptor,la foc mediu pentru 25-30 min.Dupa acest interval de timp,cu o manusa de bucatarie pe mana,incercati prin punga daca cartofii s-au inmuiat,daca nu ii mai lasati…daca da se scot si…putem sa ne pregatim de masa:)

Daca intre timp s-au facut si coastele…rasfat  sa inceapa masa!!!!!!

Pofta buna!

 

COMENTARII (5)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:58

Sim0na 1

17.06.2013, 14:07

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 18:16

grozave coastele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25