Coaste in vin alb, la cuptor

de Patricia Iordache in Porc, 21 Mar 2013 | 10948 vizualizari

 

Mi-era o pofta de coaste...asa ca am cautat o reteta care sa fie pe placul meu. N-am gasit, asa ca am combinat mai multe retete si a iesit o bunatate! Ca si garnitura, am facut cativa cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
  • - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
  • - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
  • - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
  • - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
  • - 6 catei usturoi pisati;
  • - 1 lingurita boia dulce;
  • - 1 lingurita piper negru macinat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 lingurita rasa cu sare;
  • - 3 foi de dafin;
  • - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste in vin alb, la cuptor:

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.

Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.

Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste in vin alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc