Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Miha in Multicooking, 20 Iun 2019 | 3024 vizualizari

 

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 50 unt topit
  • 1 ou
  • 130 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • capsuni, cat sa acopere fundul vasului
  • unt pentru unt vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, in altul ingredientele umede. Amestecand cu telul se omogenizeaza bine cele doua compozitii.

Intr-un vas de yena (16 cm diametru) bine uns cu unt se pun capsunile in strat uniform, apoi se toarna deasupra compozitia pentru blat.

  • eu am folosit capsuni congelate, dar se pot folosi si proaspete
  • capsunile le puteti inlocui cu orice alte fructe aveti si va plac: afine, zmeura, caise, piersici…
  • in reteta clasica fructele se pun deasupra compozitiei pentru blat, eu am inversat pentru ca atunci cand rastorn prajitura din vas sa aiba un aspect placut

Se acopera vasul cu hartie de copt, pentru ca aburii formati in timpul prepararii sa nu se scurga în interior. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Asezam vasul cu compozitia pentru cobbler cu capsuni. Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune. Setam programul DESERT, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP
WARM. Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul
si scoatem cu grija vasul din interior.

Lasam la racit, dupa care putem savura in liniste o portie (chiar doua as putea spune) de cobbler cu capsuni. Puneti alaturi si o portie de inghetata, promit ca n-o sa va para rau! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune