Cobbler din piersici si mure

de Anastasia in Prajituri, 10 Feb 2010 | 1961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr.
  • 2 linguri amidon
  • 1 1/2 cani plus o lingura zahar
  • 5 cani mure
  • piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm
  • 3 cani de faina obisnuita
  • 1 lingura de praf de copt
  • 225 grame de unt
  • 1 cana plus 3 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler din piersici si mure:

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C

Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin,  puneti vasul in cuptor si-l lasati acolo sa fiarba compozitia de fructe cam 8 minute din momentul fierberii.

Intre timp amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas, luati untul care trebuie sa fie taiat in cubulete mici (untul trebuie sa fie foarte rece e foarte important) puneti untul peste faina ce ati amestecat-o cu sarea si praful de copt, si-l amestecati cu varful degetelor foarte repede in faina pana se formeaza cocoloase (sa nu sa se amestece untul perfect cu faina, sa ramana bucati de unt de marimea mazarei) dupa aia puneti laptele si amestecati usor sa se umezeasca aluatul.

Cand i-l strangeti putin in maina sa se adune, dar amestecati incet doar cat sa se incorporeze in faina, sa nu-l framantati ca atunci se face tare, luati cu maina cam cat un sfert de cana si le puneti bilutele peste amestecul de fructe, presarati o ligura de zahar peste aluat si puneti la loc la cuptor pentru 25-35 minute la 220 grade Celsius.

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Iarna puteti sa inlocuiti piersicii cu mure inghetate :)

COMENTARII (3)

Anamaria7 1

11.02.2010, 08:38

arata deliciosss am tot vazut retete de cobbler, dar n-am incercat niciodata pana acum e cazul

adry88 1

11.05.2011, 15:26

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: