Coca de ecler si choux

de Brindusa in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 oua
  • 125 g faina 000
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coca de ecler si choux:



Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot.

Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este foarte importanta etapa asta, pentru ca daca nu e uscata, nu se vor umfla choix-urile. Compozitia este gata cand ramane putin prinsa de fundul cratitei.

Varsa coca intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, cam 1 minut. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ouale trebuie sa fie incorporate foarte bine. La inceput e mai greu, dar in final trebuie sa arate ca un piure de cartofi.

Cu ajutorul unui posh (se poate si cu lingurita) cu deschizatura mare, pune gramajoare de coca cu 3 cm distanta intre ele. Cu un deget putin umezit aplatizeaza-le motul, ca sa aibe o forma rotunda cand se vor coace.

Coace choux-urile 10 minute la 220 C, ca sa se umfle bine si inca 20 min la 180 C, ca sa se usuce si sa capete culoare aramie.

Raceste-le pe un gratar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coca de ecler si choux 34359
retete culinare - Coca de ecler si choux 34360
retete culinare - Coca de ecler si choux 34361
retete culinare - Coca de ecler si choux 34362

COMENTARII (5)

Brindusa 1

27.05.2010, 19:28

mersic, dar stati sa vedeti la ce le-am folosit

Roxana 1

27.05.2010, 19:31

imi inchipui ca ceva cu cioco a iesit

Rocsi 1

27.05.2010, 19:36

sa vedem si noi l;a ce le-ai folosit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55