Coca razuita

de amayrya in Prajituri, 8 Feb 2013 | 9476 vizualizari

 

O reteta usoara, o prajitura gustoasa si frageda, invatata de la a mea mama. Sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • o cana untura
  • 3 oua
  • o cana de zahar
  • 2 lingurite amoniu
  • faina
  • mirosuri
  • sare
  • gem ( eu am folosit gem de caise )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coca razuita:

Se cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ).

Se framanta toate aceste ingrediente, coca rezultata nu trebuie sa fie prea tare. Ulterior 3/4 din coca se va intinde intr-o tava. Peste coca se va adauga gem dupa preferine ( mie imi place aceasta prajitura cu mai mult gem )  

Apoi coca ramasa o vom framanta in continuare, adaugand faina pana cand va fi destul de tare pentu a se putea rade peste gemul din tava. Coca se va razui pe razatoarea mica. Se da la cuptor circa 30 de minute , in functie de cuptorul fiecaruia.

Eu am folosit in tava hartie pergament ca sa-mi fie mai usor sa scot prajitura din tava.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coca razuita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)