Cocartau

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 9699 vizualizari

 

Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
  • niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici,
  • un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
  • cateva feliute de slaninuta afumata.
  • Pt.decor
  • un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocartau:

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turnt deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent.

Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, sa revenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocartau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

07.03.2010, 19:55

da, Bunica , am mentionat ca si bunica mea as ii numea si asa ii si facea dar eu am preluat si prelucrat si zic eu imbunatatit cum ai zis si tu, dar intr-adevar asa se cheama reteta originara ''puricei', sau puricei boieresti.

iry-gabriela 1

22.05.2012, 00:17

-Marius- 1

19.12.2016, 17:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza , sarata (by medi )