Cocktail cu inghetata de sampanie

de gospodariu in Dulciuri, 26 Iun 2016 | 322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahar;
  • 125 ml apa;
  • 250 ml sampanie;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 2 albusuri batute spuma;
  • 100 ml lichior(Cherry,Amaretto);
  • fructe de sezon(mure,zmeura);
  • lingurite de gheata;
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail cu inghetata de sampanie:

Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit.

Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 6-7 ore.

Cand inghetata de sampanie este gata se ia o cupa se garniseste cu zahar,dupa care se aseaza mai intai fructe,se toarna lichiorul,iar la final cupe de inghetata.

Se decoreaza dupa preferita cu fructe si sos de ciocolata si se serveste cu lingurite de gheata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448762
retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448763
retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448764
retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448765
retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448766
retete culinare - Cocktail cu inghetata de sampanie 448767

COMENTARII (6)

mirela0911 1

28.06.2016, 08:45

Ce bună e!

noiinbucatarie 1

28.06.2016, 20:42

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S