Cocktail cu morcovi si rozmarin

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 27 Sep 2012 | 4690 vizualizari

 

Avand la indemana cateva legume din gradina, m-am gandit sa le folosesc pentru un cocktail rapid, sanatos ce s-ar putea consuma inainte de masa sau in loc de supa. Ori, de ce nu, in loc de cina pentru amatorii de diete, sau specialitati vegan si raw vegan. Sunt si mai multumita de rezultat pentru ca am reusit sa compilez raw cu mirodenii, respectiv am adaugat retetei neprocesata termic si condimente: rozmarin, sare de mare, piper, busuioc si amestec de Indian Masala, astfel ca mi-am indeplinit dorinta arzatoare de a pregati un preparat care sa fie raw si sa contina si condimente.

As putea afirma ca este prima reteta oficiala raw vegan, mult asteptata deorece demult ma pregatesc sa lansez si rubrica cu preparate raw vegan, iar de data aceasta m-am incumetat sa si postez reteta. Iar de azi incolo... la cat mai multe retete vegan!
Dintre ingredientele folosite, am ales sa scriu azi cate randuri despre rozmarin.
Astazi la Stiati ca..., vedeta este Rozmarinul: era considerat o planta sfanta de catre vechii egipteni, greci si romani. Era un simnol al fidelitatii si se considera ca imbunatateste memoria, de aceea, simboliza fidelitatea indragostitilor. Ajuta la pastrarea echilibrului nervos si a circulatiei sanguine, ajuta la surmenaj, de dureri abdominale si de cap, stimuleaza secretia biliara.
Rozmarinul este un condiment clasic al bucatariei mediteraneene, folosit pentru a asezona mielul, vanatul, carnea de porc si de pui. Merge bine cu fructe si legume precum rosiile, dovleceii, fasolea si cartofii.
Sursa: din cartea mea de Condimente de Anne Iburg.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 pahare:
  • - 4-5 morcovi mici;
  • - 1 fir de rozmarin pentru decor;
  • - 1/2 lingurita Indian Masala;
  • - sare de mare Himalaya;
  • - piper rasnitat;
  • - 1/2 lingurita busuioc uscat;
  • - 200 ml bulion x 2 pahare;
  • - 1/2 lingurita rozmarin uscat;
  • - 2 pastarnaci mici.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail cu morcovi si rozmarin:

Se pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si insistati pana cand  s-au maruntit morcovii si pastarnacul. La final decorati cu un fir de rozmarin si morcovi. Daca adaugati mai putin bulion, cam jumatate din cantitate, puteti obtine o pasta aromata cu ingrediente sanatoase pentru un eventual sos la paste sau ca adaos la o supa de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail cu morcovi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Suc de mar, morcov si nectarina