Cocktail de creveti

de SanatateAcasa in Salate, 28 Mar 2012 | 2188 vizualizari

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu ador crevetii. Cand intru intr-un restaurant cu specific mediteranean, imi fac cu ochiul salatele cu creveti. Comand mai mereu acelasi meniu: cocktail de creveti. Doamne, ce minunatie culinara! Ce amestec perfect de alimente, caci, daca ar exista perfectiunea, cu siguranta s-ar gasi in acest meniu. Si Doamne, ce arome! De-a dreptul incredibil!

Si daca v-am facut sa inghititi in sec, va spun doar atat: se pregateste cat ai zice…peste. Fix in 7 minute, plus cateva pentru realizarea decorului, daca vreti sa va rasfatati ca atare

 

INGREDIENTE

  • Bun, sa vedem din ce se pregateste (pentru o portie):
  • 100 de grame creveti de dimensiune medie, congelati (se folosesc cozi de creveti congelate),
  • putina sare,
  • 2 lingurite cu ulei,
  • putin suc de rosii,
  • 2 castraveti mici
  • jumatate de ceapa mica.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de creveti:

Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se strecoara foarte bine.

Se taie castravetii pe lungime, pe jumatate, apoi pe latime, in cubulete. Se curata ceapa, se taie pe jumatate, se foloseste doar o jumatate, aceasta taindu-se marunt. Se amesteca ceapa cu castravetii, se adauga intr-un bol sau farfurie adanca, apoi se adauga crevetii calzi, se amesteca usor ca sa nu se rupa cozile, se adauga sare si putin suc de rosii.

Acesta este cocktailul de creveti, ii spune asa pentru se serveste in pahare, cu putin suc de rosii pe deasupra.

Pofta buna!

 

COMENTARII (11)

Sim0na 1

28.03.2012, 23:11

Foarte buna salatica! Ador crevetii!

oana_pisicutza16 1

28.03.2012, 23:53

Buna buna salata

MIUTA 1

29.03.2012, 14:22

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04