Cocktail de fructe de mare in wok

de ionix in Fructe de mare, 20 Dec 2011 | 8838 vizualizari

 

facuta de sot si pentru sot... :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g cocktail de fructe de mare
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • circa 25 g unt (un cubulet)
  • patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri cu faina
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de lamaie pentru servire
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de fructe de mare in wok:

 

Se spala bine fructele de mare, se usuca cu niste servetele de bucatarie, se sareaza si pipereaza iar apoi se tavalesc prin faina.

Daca aveti surimi in cocktailul de fructe de mare, il veti scoate separat pe o alta farfurie.

Se pune la incins wok-ul cu uleiul de masline. Cand uleiul este foarte bine incins se pun fructele de mare. La foc iute se amesteca intruna pentru a nu se prinde sau arde.

Se lasa 3 minute iar apoi vom pune  si untul. Mai lasam un minut iar apoi punem: surimi, usturoiul pisat si jumatate din patrunjelul tocat. 

Se mai lasa maxim doua minute iar apoi se opreste focul, mai potrivim cu sare si piper.

Se serveste cu zeama de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cocktail de fructe de mare in wok 138351
retete culinare - Cocktail de fructe de mare in wok 138352

COMENTARII (16)

Cris2711 1

20.12.2011, 21:11

ionix 1

20.12.2011, 21:13

Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri! Pupicei!

@Medi... Fac bine, muncesc, muncesc, muncesc de zori... dar e bine... Mi-e dor de tine.

@Sylvia... Doamnă frumoasă, și mie mi-e tare dor de tine... Te pupăcesc!

Miha 1

21.12.2011, 11:41

Pentru tine nu-i bun? E cahhh?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55