Cocktail de fructe “ à la Amman”

de Mihaela11_jo in Cocktail, 17 Dec 2010 | 11853 vizualizari

 

In Iordania, avand fructe proaspete tot timpul anului, exista o abundenta de retete de sucuri de fructe.
Cand mergi vara la "suk" , este o placere sa te opresti la chioscurile de sucuri de fructe , care impanzesc strazile.
Nimic nu este mai racoritos decat un pahar de suc de fructe proaspete .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg portocale  
  • 1,5 kg grapefruit cu miezul rosu  
  • 4 banane de dimensiune medie  
  • 4 mere de dimensiune medie  
  • 250 g capsuni  
  • 2 kiwi  
  • 3 morcovi mari  
  • 1 kg mandarine  
  • 1 cana seminte de rodie dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de fructe “ à la Amman”:

Merele se curata  de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici.

Morcovii ,bananele si  kiwi se curate de coaja si se taie rondele.

Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati.

Se pun in bleder cu semintele de rodie.

Se storc portocalele, grapefruitul si mandarinele si se strecoara ; se pun in blender cu restul fructelor si se mixeaza bine.

Se obtin din aceasta cantitate 3 litrii de suc de fructe natural.

Se serveste imediat sau se lasa la rece cateva ore.

Pentru cine prefera  sucul de fructe mai dulce se adauga ½ pahar de zahar in bleder cand se mixeaza fructele.

Se orneaza dupa gust; eu le-am ornat cu frunze de menta verde si capsuni.

TIPS-URI

1

Susul de citrice se strecoara pentru a se indeparta semintele mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe “ à la Amman”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

aziz 1

21.12.2010, 22:01

greu cu interzisul asta nu merge eu nu cumpar cola sau bauturi cu gaz de nici un fel in casa dar cind merg la scoala uite ca mai beau cind iesim inoras mai cer; important zic eu ca nu e obisnuinta asa o dat la nush cit timp mai merge ...

Mihaela11_jo 1

27.05.2011, 20:27

Multumesc Mona; au copiat reteta cuvant cu cuvant si la sfarsit : noi am decorat cu frunze de menta verde si capsuni; ce coincidenta ca au aceleasi pahare, aceeasi tava si mai mult aceleasi canapele ca ale mele la Amman!!!!!! Ha ha ha...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Limonada Tropicala