Cocktail surpriza

de klausenburger_adica Lacrima in Cocktail, 6 Sep 2009 | 2552 vizualizari

 

Cate lucruri poti face iubind? In cate feluri "altfel" poti exprima ceea ce simti? Cred ca depinde mult de creativitatea fiecaruia si de intensitatea sentimentelor fiecaruia. Si daca bucataritul ar fi redus doar la oale si ingrediente ar fi atat de plicticos, de stramb, de sec si "fara sare". Sa te uiti la un ingredient si sa comunici printr-o mancare in care esti valoare adaugata prin creativitate si liberatea de a te juca... e tot ce poate fi mai frumos. Iar bucataria nu mai e eterna corvoada de a hrani sec si fara spirit oamenii din jur, sau poate doar pe tine insati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de pepene verde
  • 400 gr pepene galben
  • 600 ml vin alb, preferabil demisec
  • 350 ml apa
  • 250 ml zahar
  • o bucatica de baton de vanilie
  • un praf de chilli
  • 1 lingura de ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingurita de samanta de cardamon
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1-2 fructe de lime
  • bucati de gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail surpriza:

1. pune pulpa de pepene verde intr-un mixer si transform-o intr-un piure, apoi pune piureul la rece pentru 30 de minte;


2. amesteca apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul apoi adauga toate condimentele; mai lasa sa dea un clocot apoi strecoara si raceste bine de tot si dupa ce e rece amesteca cu vinul;


3. in pahare inalte pune piureul de pepene rosu si adauga usor pe marginea paharului sucul de vin ca sa formeze o baza aurie in fundul paharului si decoreaza cu rotocoale de pepene galben facute cu lingura de pepene, cu bucati de gheata si felii de lime

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cocktail surpriza 7386
retete culinare - Cocktail surpriza 7387

COMENTARII (4)

Bunica 1

06.09.2009, 22:51

Chiar daca afara ploua si este frig eu tot vreau un pahar de cocktail de pepene.

klausenburger_adica Lacrima 1

06.09.2009, 22:57

poftiti va rog dragelor la un pahar de cocktail... e atat de aromat si de bun, iar vinul ... incalzeste. va astept

Valclaudia 1

15.09.2012, 23:15

inca mai sunt pepeni in piata. Recunosc ca sunt tentata sa incerc aceasta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!