Cocktail surpriza

de klausenburger_adica Lacrima in Cocktail, 6 Sep 2009 | 2587 vizualizari

 

Cate lucruri poti face iubind? In cate feluri "altfel" poti exprima ceea ce simti? Cred ca depinde mult de creativitatea fiecaruia si de intensitatea sentimentelor fiecaruia. Si daca bucataritul ar fi redus doar la oale si ingrediente ar fi atat de plicticos, de stramb, de sec si "fara sare". Sa te uiti la un ingredient si sa comunici printr-o mancare in care esti valoare adaugata prin creativitate si liberatea de a te juca... e tot ce poate fi mai frumos. Iar bucataria nu mai e eterna corvoada de a hrani sec si fara spirit oamenii din jur, sau poate doar pe tine insati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de pepene verde
  • 400 gr pepene galben
  • 600 ml vin alb, preferabil demisec
  • 350 ml apa
  • 250 ml zahar
  • o bucatica de baton de vanilie
  • un praf de chilli
  • 1 lingura de ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingurita de samanta de cardamon
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 1-2 fructe de lime
  • bucati de gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail surpriza:

1. pune pulpa de pepene verde intr-un mixer si transform-o intr-un piure, apoi pune piureul la rece pentru 30 de minte;

2. amesteca apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul apoi adauga toate condimentele; mai lasa sa dea un clocot apoi strecoara si raceste bine de tot si dupa ce e rece amesteca cu vinul;

3. in pahare inalte pune piureul de pepene rosu si adauga usor pe marginea paharului sucul de vin ca sa formeze o baza aurie in fundul paharului si decoreaza cu rotocoale de pepene galben facute cu lingura de pepene, cu bucati de gheata si felii de lime

 

RETETA IN IMAGINI

Cocktail surpriza-0
Cocktail surpriza-1

COMENTARII (4)

Bunica

Bunica 1

06.09.2009, 22:51

Chiar daca afara ploua si este frig eu tot vreau un pahar de cocktail de pepene.

klausenburger_adica Lacrima

klausenburger_adica Lacrima 1

06.09.2009, 22:57

poftiti va rog dragelor la un pahar de cocktail... e atat de aromat si de bun, iar vinul ... incalzeste. va astept

Valclaudia

Valclaudia 1

15.09.2012, 23:15

inca mai sunt pepeni in piata. Recunosc ca sunt tentata sa incerc aceasta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24