Cocotort :))

de Anamaria7 in Torturi, 25 Aug 2009 | 1680 vizualizari

 

Va place cocosul? Mult? Cat de muuult? Foarte mult! Atunci incercati!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 165g zahar pudra
  • 105g faina
  • 10 albusuri
  • 210g zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lgt praf de copt
Pentru crema:
  • 2 albusuri
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg apa rece
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 200g nuca de cocos prajita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocotort :)):

Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta de migdale. Adaugati faina amestecata cu zaharul pudra in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. Nu amestecati prea mult, pentru a nu pierde din volumul compozitiei. La fel procedati si cu nuca de cocos.

Transferati amestecul intr-o forma rotunda de tort de 23cm (preferabil din cele cu perete detasabil) pe care ati tapetat-o inainte cu unt si faina (doar partea de jos). Coaceti pana cand tortul isi revine dupa ce il apasati usor cu degetul (30-35min).

Pentru crema, bateti albusurile din nou cu sarea, apoi adaugati zaharul, iar cand a devenit lucioasa, turnati apa. Puneti crema pe bain-marie si continuati sa o mixati pe viteza medie pana cand se mai intareste putin (3-5min). Dupa ce luati crema de pe foc, adaugati si esenta de migdale.

Crema se asaza uniform pe blatul scos din forma (dupa ce s-a racit). Pentru a presara frumos cocosul prajit si pe margini, puneti cateva linguri pe o foaie de hartie si suflati! :D

 

RETETA IN IMAGINI

Cocotort :))-0
Cocotort :))-1
Cocotort :))-2

COMENTARII (2)

luminita20_2006 1

30.08.2009, 18:51

elena1988 1

03.02.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04