Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar

de cristinne in Somon, 18 Apr 2010 | 5933 vizualizari

 

Cu aceasta reteta, un pic atipica din anumite puncte de vedere va puteti astepta consoarta seara..la o cina romantica. Eu una asta am facut. Se prepara ff usor , este foarte gustoasa si ff apetisanta si nu in ultimul rand, este "altceva"!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cod alb
  • 3 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 100 gr. unt (jumatate pachet)
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei masline
  • 1/2 kg cartofi, de preferat noi.
  • folie de aluminiu, macar 1,5-2 metri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar:


Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la o lamaie, tot mararul tocat si 1/4 din patrunjelul tocat plus 2 linguri de ulei de masline Se adauga sare si piper. Cu acest amestec frecam bucatile peste pe toate partile.
Se scurg cartofii aproape fierti, se adauga peste acestia untul, patrunjelul tocat si un praf de sare si piper si se amesteca cu grija.
Se pregatesc buzunarele din folie de aluminiu. Se rupe cam 1 metru de folie se dubleaza sa ramana (50cm, pt rezistenta )si se  intinde pe masa .Se aseaza pe ea jumatate din amestecul de cartofi si spetse acestia o bucata de peste pregatit cu "sosul" de lamaie anterior. Se stropeste totul cu 1ingura de masline la sfarsit. Se face forma de buzunar: pe margini strangand  si pliind folia de 2, 3 ori pt rezistenta. Se lasa gura desfacuta. Se aseaza pe tava de cuptor si un pic inclinat in sus, se toarna si jumatate din paharul de vin. Se inchide buzunarul, pliind de 2,3 ori, la fel sa nu se desfaca. Se procedeaza la fel si cu celalt buzunar. Se pune tava pe plita de la aragaz pe 2 ochiuri, cateva secunde, 1 minut, 2 pana se incalzeste si incepe sa pocneasca inauntrul buzunarelor, ca si cum ar incepe sa se umfle buzunarele. Atunci se ia tava si se baga la cuptorul preincalzit, la 230grade (eu) pt 25 de minute ( dupa cele 25 de minute, se desface cu grija un buzunar pt a vedea daca pestele este facut, daca nu se mai lasa putin).
Se scoate si se serveste direct din buzunar, taind in fafurie, partea superioara cu un cutit.
Pofta buna, alaturi de un pahar de vin!

 

TIPS-URI

1

 este preferat file-ul , sau  orice peste fara oase, sau oase fff putine si mari ( cod alb, somon, pangasius,etc...)};

2

 cartofii, pt ca vor mai sta ~25 de minute si la cuptor, ca sa nu se sfarame, nu ii fierbem pana la capat. daca sunt noi si mici atunci nu are importanta. daca sunt taiati cubulete e bine sa tinem cont de acest aspect, pt ca la amestecul cu untul si patrunjelul sa nu se transforme in oiure daca sunt f bine fierti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27244
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27245
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27246
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27247
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27248
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27249
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27250
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27251
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27252
retete culinare - Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar 27253

COMENTARII (5)

Bucataras 1

18.04.2010, 22:29

bine ai venit in rindul bucatarasilor

FlyingRoo 1

19.04.2010, 02:55

Recomand sa se foloseasca hartie de pergament in locul foliei de aluminiu - aciditatea lamaiei poate conferi pestelui un gust metalic neplacut.

cristinne 1

20.04.2010, 19:34

PS: tocmai am citit si eu astazi ca folia de aluminiu nu este deloc indicata in a gati alimentele, inveli sandvisuri, etc..pt ca aluminiul se impregneaza in aliment si duce la imbolnaviri nasoale. daca stiam nu mai foloseam.. asa ca voi tine cont ca de acum incolo sa nu mai invelesc direct alimentul in folie de aluminiu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L