Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

de cristeena20 in Peste, 28 Ian 2015 | 4847 vizualizari

 

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din sutele de retete minunata facute cu acest tip de cod bacalhau . Daca aveti ocazia sa faceti rost de el incercati aceasta reteta. Cu siguranta va va placea mult. Totodata acest carnat e unul special si nu se poate inlocui cu alt tip. Dar eu va impartasesc reteta pe care am rpeparat-o recent.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati de cod bacalhau
  • 3 cepe medii
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, 1 pahar de vin alb
  • 1 kg de frunze de grelos (frunze de nab)
  • 2 bucati carnat alheira
  • 1 paine mica de porumb (broa)
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor:

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe moment sau pune la congelator. Eu am avut in congelator gata inmuiate si le-am pus la fiert cu apa cu ulei de malsine, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Am fiert cca 15 minute si l-am scos sa se raceasca putin. Apoi l-am desfacut in bucati mai mici, potrivite, alegand cu grija oasele. Dam deoparte.

Ceapa se taie solzi si o punem la calit cu ulei de masline si dafin, la foc mediu, sa nu se arda. Acoperim tigaia cuc apac si lasma sa se inmoaie. Cand e aproape gata adaugam cativa catei de usturoi pisati si vinul alb. Lasam la foc mai mare sa scada vinul si apoi punem sare si piper alb macinat. Cand ceapa e inmuiata bine aduagam pestele in tigaie si amestecam cu grija. lasand inca cca 10 minute, lasand sa se omogenizeze frumos ingredientele la foc mic.

Frunzele de grelos (de nab) se aleg si se spala, apoi le fierbem in apa cu sare clocotita. Le lasam cca 5-10 minute si le strecuram . Le tocam nu foarte marunt si le saltam in tigaie cu ulei de masline si usturoi cca 5 minute.

Alheira -un carnat special portughez, inventat aici de evrei si care contine paine si carne de obicei de pasare)- se desface de piele si se taie felii.

Painea de porumb (sau puteti folosi paine de casa) se taie cubulete si se pune in tigaie cu ulei de masline si praf de usturoi sa se caleasca putin-cca 3 minute.

Intr-un vas termorezistent stropit cu ulei de masline punem feliile de alheira intr-unh strat generos-deasupra punem pestele cu sosul de ceapa si peste aranjam grelos-frunzele de nab si apoi presaram cuburile de paine. Mai stropim cu ulei de masline-si dma la cuptorul incins pana cubuletele de paine capata o culoare frumoasa. Cca 15 minute.

Servim alaturi de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:09

suna demential de bine

mihaelar63 1

18.02.2015, 00:55

Zilele trecute sotul meu intr-o discutie despre intretinerea masinilor spunea ca el daca trebuie sa ajunga in Portugalia [ asta exemplicativ vorbind ]pana acolo se poate baza pe masina lui ca ajunge
Multumita tie voi comanda cu incredere acest preparat daca voi ajunge pe meleaguri portugheze

cristeena20 1

19.02.2015, 16:10

Neaparat !!! da-mi de stire daca vii pe aici.. merita chiar si numai pentru a degusta bunatatile bucatariei portugheze si clar, ai multe locuri sa vizitezi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi