Cod Bacalhau la cuptor

de cristeena20 in Peste, 6 Aug 2014 | 11646 vizualizari

 

Daca gasiti acest tip de peste nu ezitati sa il cumparati si sa gatiti una din delicioasele retete ce se pot face din el. Acest fel este unul din cele mai simple dar si nemaipomenit de bune.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod bacalhau sarat deja inmuiat
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 pahar ulei de masline
  • piper negru macinat
  • dafin
  • 6 cartofi medii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod Bacalhau la cuptor:

- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat in apa rece pe care o schimbam des timp de cca 2 zile. Apoi e gata de a fi preparat. Pentru acest fel de mancare scurgem de apa si il stergem cu un servetel absorbant. Presaram cu piper proaspat macinat . Nu trebuie sa punem sare deoarece este deja sarat. 

- Cartofii ii curatam de coaja si ii fierbem in apa cu sare si o foaie de dafin, Ii fierbem doar pe jumatate. ii scurgem de apa si ii dam deoparte. 

- Intr-un vas de ceramica sau de sticla termorezistent asezam un strat de solzisori de ceapa  si rpesaram cu 1 foaie de dafin faramitata. Zdrobim 3-5 catei de usturoi cu lama cutitului , cu coaja cu tot si ii punem in tava. Asezam bucatile de cod in vas si turnam ulei de masline de buna calitate. Punem mai mult, deoarece acest peste se da bine cu uleiul de masline si cu usturoi. Deasupra mai taiem rondele , felii 2-3 catei de usturoi si dam la cuptorul incins la 200 grade. Dupa cca 30 minute aduagam in tava si cartofii , turnand peste ei din uleiul din tava. Mai lasam cca 20 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. 

- servim alaturi de vin rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod Bacalhau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pisica de mare la cuptor