Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

de cristeena20 in Peste, 24 Iul 2012 | 9120 vizualizari

 

Pestele "national " aici este codul sau Bacalhau cum zic eu. Cand am mers prima data intr-un supermarket am fost socata de miros si de pestele ala ciudat uscat care umplea coltul d epeste. Apoi am aflat ce e..si ce bunatati ies din el.

Aceasta e o reteta foarte simpla, pare banala,dar e foarte gustoasa..simti ca mananci peste.:) aici se mananca in ajunul Craciunului..asta e traditia.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de cod (mai groase)
  • legume (3 cartofi,2 morcovi, 8 pastai de fasole verde lata, cateva frunze d evarza -verde, 1 nap, conopida)- se aleg dupa preferinte
  • 2 oua
  • ulei de masline, usturoi pisat, sare, piper, otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido):

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar se pot cumpara fileuri congelate .

- se pune la fiert separat codul in apa cu sare si ulei de masline, putin coriandru

- legumele se fierb si ele, la fel si ouale.

- intr-un vas se scot fileurile de peste si se adauga alaturi legumele fierte. Se adauga ulei de masline deasupra, piper si putin otet cand se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Babusti crocante cu sos de usturoi