Cod negru cu mujdei si mamaliga

de DIANA B in Peste, 9 Aug 2011 | 10782 vizualizari

 

Trebuia sa fac si ceva din peste , asa ca m-am dus la congelator , am scos o punga mare de cod file si ... m-am scos. Am gatit cel mai gustos cod negru cu mujdei si mamaliga

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de cod
  • condiment ptr peste
  • faina
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • malai
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru cu mujdei si mamaliga:

Reteta de cod negru cu mujdei si mamaliga  se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face:

Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am portionat, l-am condimentat si l-am lasat 20 de minute sa-si ia gust de la condiment. Intr-o tigaie teflon am pus uleiul la incins, am dat bucatile de peste prin faina si le-am prajit cate 5-7 minute pe fiecare parte.

Am facut si maioneza de usturoi (stiti voi cum ... usturoi pisat , amestecat cu sare si frecat cu uleiul , firisor subtireee).

Am trecut si la adevarata arta mamaliga, regina preparatului: intr-un tuci de la mama lui (executat de fratii caldarari) am pus apa si sare si neaparat ulei (capata un gust si-un aspect, ma-sa), pana la clocotire. Se adauga malaiul in ploaie si cu ajutorul telului se amesteca bine si se lasa la fiert, neaparat 20 de minute, dar nu mai mult de 25. Cand incepe sa se dezlipeasca de pe tuci, o putem rasturna pe platou. Nu v-am dat si cantitati ... fiecare face cat se mananca la masa respectiva, si ca sa nu va mint, chiar nu stiu ... dupa o vesnicie de ani, o fac pe de rost si functie de ce-i la masa: peste, friptura (potrivit de moale), la branza cu smantana sau burduf, moale .

Cod negru cu mujdei si mamaliga... un deliciu! Am zis!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru cu mujdei si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi