Cod negru cu mujdei si mamaliga

de DIANA B in Peste, 9 Aug 2011 | 5012 vizualizari

 

Trebuia sa fac si ceva din peste , asa ca m-am dus la congelator , am scos o punga mare de cod file si ... m-am scos. Am gatit cel mai gustos cod negru cu mujdei si mamaliga

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de cod
  • condiment ptr peste
  • faina
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • malai
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru cu mujdei si mamaliga:

Reteta de cod negru cu mujdei si mamaliga  se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face:

Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am portionat, l-am condimentat si l-am lasat 20 de minute sa-si ia gust de la condiment. Intr-o tigaie teflon am pus uleiul la incins, am dat bucatile de peste prin faina si le-am prajit cate 5-7 minute pe fiecare parte.

Am facut si maioneza de usturoi (stiti voi cum ... usturoi pisat , amestecat cu sare si frecat cu uleiul , firisor subtireee).

Am trecut si la adevarata arta mamaliga, regina preparatului: intr-un tuci de la mama lui (executat de fratii caldarari) am pus apa si sare si neaparat ulei (capata un gust si-un aspect, ma-sa), pana la clocotire. Se adauga malaiul in ploaie si cu ajutorul telului se amesteca bine si se lasa la fiert, neaparat 20 de minute, dar nu mai mult de 25. Cand incepe sa se dezlipeasca de pe tuci, o putem rasturna pe platou. Nu v-am dat si cantitati ... fiecare face cat se mananca la masa respectiva, si ca sa nu va mint, chiar nu stiu ... dupa o vesnicie de ani, o fac pe de rost si functie de ce-i la masa: peste, friptura (potrivit de moale), la branza cu smantana sau burduf, moale .

Cod negru cu mujdei si mamaliga... un deliciu! Am zis!

 

RETETA IN IMAGINI

Cod negru cu mujdei si mamaliga-0
Cod negru cu mujdei si mamaliga-1
Cod negru cu mujdei si mamaliga-2
Cod negru cu mujdei si mamaliga-3
Cod negru cu mujdei si mamaliga-4
Cod negru cu mujdei si mamaliga-5

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:46

Peste ?
Imi pare rau ca l-am ratat

DIANA B 1

10.10.2011, 09:44

Medi , , dar mai facem si atunci ...

DIANA B 1

10.10.2011, 09:45

Mihaela , cu prima ocazie te anunt solemn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04