Cod pane cu bacon

de mihaelar63 in Peste, 16 Apr 2010 | 2602 vizualizari

 

mi-a venit o idee , am incercat , si a iesit un preparat cu un gust de zile mari !!!

 

INGREDIENTE

  • 500  gr file de cod
  • 200  gr bacon
  • sare
  •  piper ,
  • 1 lamaie [ zeama si coaja ]
  • 2 oua 
  • faina alba
  • ulei
  • pt. decor : rosii cherry , masline , salata verde , praz , ceapa verde .
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu bacon:

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie .

Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime .

Ouale se bat bine cu furculita , se  sareaza putin.

Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau prin faina alba si ou , se suprapun una peste cealalta si se prajesc in ulei incins .  se scoate pe servet de hartie sa absoarbe uleiul .repetati operatiunea pana terminati bucatile de peste si jambon .

Serviti cald , decorat cu legumele preferate . pe deasupra razuiti putina lamaie .

 

TIPS-URI

1

la alegera pestelui congelat mare atentie la termenul de garantie si aspect  :trebuie sa fie  neoxidat si fara urme de brizura de gheata  [ acesta este semn ca au fost recongelate ,deci depozitat in conditii improprii]

2

la o examinare atenta veti gasi inscriptionata si tara de provenienta sau locul de unde a fost pescuit  , eu cumpar peste ce provine din , Norvegia , Marea Nordului , Spania , Argentina .

3

dupa grave  si repetate probleme digestive , ocolesc pestele ce provine din China [ si arata atat de alb , cine stie cu ce a fost tratat ]

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cod pane cu bacon 26864
retete culinare - Cod pane cu bacon 26865
retete culinare - Cod pane cu bacon 26866
retete culinare - Cod pane cu bacon 26867

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:34

5 furcu cu draga inima si salvat reteta.......................

marcela1979 1

25.04.2010, 11:31

si mie imi place pestele pane

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:22

Super,arata tare bine si sunt sigura ca a fost si tare bun.5 furculite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D