CoffeeTime

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 2481 vizualizari

 

Pentru impatimitii cafelei

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 6 oua
  • 50gr ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un vf de cutit de sare
  • 1 pliculet praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 250gr margarina Rama
  • 150gr zahar
  • 2 lg pulbere de cafea
  • 2 lg cafea concentrata

Ornare:

  • 150gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata alba menaj
  • 6lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CoffeeTime:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm.

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si coaja de lamaie. La final inglobam faina amestecata cu praful de copt folosind o paleta, cu miscari circulare de jos in sus, pentru a nu pierde aerul din albusurile batute.

Blatul turnat in tava se tine in cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi se pun pe baie de aburi. Cand compozitia s-a mai ingrosat putin, turnam cafeaua pulbere si lichida. Amestecam continuu pentru a nu se prinde. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Trebuie sa fie la aceeasi temperatura cu untul cand il adaugam si pe acesta, altfel crema se taie.

Am invatat ceva!!! :D Crema sigur nu se va taia daca:

1 - untul si amestecul de galbenusuri sunt la aceeasi temperatura (asta nu e ceva nou :p )

2 - turnam CREMA in unt si NU invers!

Deci, mixam bine untul pana devine cremos, apoi luam cate o lingura din crema si o adaugam peste unt amestecand bine.

Glazura:

Pe baie de aburi: ciocolata neagra+4lg ulei; ciocolata alba+2lg ulei.

(poate puneti mai mult ulei sa fie mai multa si mai usor de intins; in plus, daca e mai lichida, se va taia mai usor dupa ce se intareste)

Montare:

Blatul racit se taie pe jumatate si se umple cu crema.

Se orneaza cu glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

CoffeeTime-0
CoffeeTime-1
CoffeeTime-2
CoffeeTime-3
CoffeeTime-4
CoffeeTime-5
CoffeeTime-6

COMENTARII (11)

diaconta

diaconta 1

26.12.2010, 18:59

buuuuuuuuuuuuuna de tot

Rocsi

Rocsi 1

26.12.2010, 20:42

iau o bucatica

LUK

LUK 1

27.12.2010, 14:46

bunaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!