Coji de portocale confiate

de lira in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 6288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coji de portocale
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se fierb in 3 ape. Cand apa incepe sa fiarba, se scurge apa si se pun din nou la fiert. Se repeta procedeul de 3 ori. Cojile se fierb pt. a iesi amareala din ele.

Dupa a treia fierbere, cojile se scurg si se adauga zaharul. Se lasa la foc mic pana se topeste zaharul, 30-45 minute pana cand acestea devin translucide.  Transferam cojile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam putin sa se usuce. Cine doreste poate sa presare zahar pe ele.
Cojile de portocale confiate se pot pastra cateva luni intr-un recipient inchis. Merg foarte bine consumate pe post de "ceva dulce" sau la fel de bine puteti decora inghetata sau diverse alte deserturi cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

10.05.2011, 19:29

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:28

Delicioase

Raluca57 1

03.03.2014, 16:08

Mi-a iesit putin "zaharisita" dupa ce am scos-o din cuptor. Si putin cam tare, nu f tare, dar nu cum ma asteptam. In poza ta nu arata asa. Am gresit ceva? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat