Colac impletit cu nuca si cacao

de Veronica22 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 3685 vizualizari

 

Prima data am vazut tot felul de impletituri pe net.Apoi la Violeta unul dintre colaci si m-a incantat si mai mult.Am ales sa fac doua modele diferite avand sursa de inspiratie la indemana.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura
  • 500 gr nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit cu nuca si cacao:

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid).
Margarina se topeste si se racoreste putin.Laptele trebuie sa fie caldut.
Faina,zaharul,ouale,aromele,drojdia si laptele se amesteca si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.Se acopera cu un prosop si se pune intr-un loc ferit de curenti reci si se lasa la crescur 45 min.

Cand aluatul a crescut se framanta din nou 1-2 min dupa care se imparte in 2 parti egale.
Primul colac pe care l-am facut necesita urmatoarele operatii: impartim parte de aluat un 4 parti egale.Se intind foi  egale cu una dintre laturi cam de 20 cm pe rand din fiecare bucata.Peste fiecare foaie presaram amestecul de nuca-zahar-cacao si rulam strans.Procedam la fel cu toate 4 partile.
Se ruleaza pe latura de 20 cm ca baza.
Fiecarui ruloui i se taie capetele  la 3-4 cm iar mijlocul se taie in jumatate pe diagonala.
Se pregateste o forma rotunde de copt,se unge cu putin ulei.Incepand de la mijloc se aranjeaza capetele rulourilor si apoi pe margine bucatile celelalte.Tava se lasa la caldura sa creasca aluatul din nou.Se unge cu ou deasupra si se da la cuptor.Al doilea colac se face astfel: aluatul se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte se intinde apoi in foi egale intre ele, se ung cu ulei si apoi se presara amestecul de nuca-zahar-cacao.Se ruleaza strans.Cele 3 suluri de aluat se impletesc apoi intre ele.Se aduna apoi in forma de cers si se prind capetele in asa fel incat sa fie cat mai putin vizibil si se pun intr-o forma rotunda.Se acopera cu un servet de panza si se lasa la caldura ca sa creasca cam 40 min.
Se unge cu ou apoi impletitura Iar cu o foarfeca ascutita la varf se taie in doua sau trei locuri(se pisca destul de adanc) fiecare element al impletiturii.Se da la cuptor pana se rumeneste.Se scoate din forma si se lasa sa se racesca.

 

RETETA IN IMAGINI

Colac impletit cu nuca si cacao-0
Colac impletit cu nuca si cacao-1
Colac impletit cu nuca si cacao-2
Colac impletit cu nuca si cacao-3
Colac impletit cu nuca si cacao-4
Colac impletit cu nuca si cacao-5
Colac impletit cu nuca si cacao-6
Colac impletit cu nuca si cacao-7
Colac impletit cu nuca si cacao-8
Colac impletit cu nuca si cacao-9
Colac impletit cu nuca si cacao-10

COMENTARII (16)

vio_dreams

vio_dreams 1

11.02.2014, 12:28

Ma bucur mult ca ti-a placut, ti-a iesit super, cred ca mai fac si eu unul in weekend ca tare ne-a placut!

dantes

dantes 1

11.02.2014, 12:55

super

Pushaa

Pushaa 1

11.02.2014, 13:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!