Colac impletit in 6 - Challah

de Catalina L in Piine, 12 Mai 2016 | 476 vizualizari

 

Astazi Israel sarbatoreste proclamarea independenței în 14 mai 1948.


Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est, și Egipt, la sud-vest.


Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala de paine evreiasca.


Challah este un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători. 


Traditional, se fac doua challot (plural de la challah) cu a caror binecuvantare se incepe masa de shabbat.


In mod uzual challah e o impletitura in trei, si fiecare parte are o semnificatie (Geneza, Exodul si Venirea lui Mesia). Challah e uns cu ou si presarat cu seminte de mac sau de susan, care simbolizeaza mana cazuta din cer cu care evreii sau hranit in pribegia lor prin desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 7 cl ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 35 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15-20 cl de apa calduta
  • un galbenus de ou pentru uns
  • seminte de susan, mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit in 6 - Challah:

Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul..

Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald minimum 6 ore (ideal o noapte).

Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.

Se imparte in 7 bucati egale.

6 bucati le modelam in suluri lungi pe care le unim la un capat.

Incepeti sa tresati- aveti la dispozitie un desen foarte util gasit pe blogul irinei.

Formati painea si o puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu aluatul ramas modelati un sul lung si subtire pentru a inconjura painea la baza.

Lasati sa creasca cel putin 30 de minute.

Ungeti cu galbenusul de ou si presarati deasupra seminte de susan si mac. 

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un grill.

Pofta Buna !

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/colac-impletit-in-6-challah.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442592
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442593
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442594
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442595
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442596
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442597
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442598
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442599
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442600
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442601
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442602
retete culinare - Colac impletit in 6 - Challah 442625

COMENTARII (12)

anca_rm 1

13.05.2016, 12:16

e fain cozonacul asta , si intereante informatiile .

marcela1979 1

13.05.2016, 17:17

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:15

Ce frumos este impletit !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D