Colac secuiesc

de cec in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 10485 vizualizari

 

Trecand pe langa covrigarie salivam la poza pusa de ei, asa ca m-am hotarat sa incerc sa vad ce iese
Ideea cu pusul pe sticla am luat-o de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 42 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 50 g ulei
  • 2 oua
  • 250 g lapte arome (rom, coaja lamaie)
  • zahar,
  • scortisoara,
  • alune

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac secuiesc:

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou. Se framanta bine si se lasa la crescut.

Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.

Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla. Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate

Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)


 

RETETA IN IMAGINI

Colac secuiesc-0
Colac secuiesc-1
Colac secuiesc-2
Colac secuiesc-3
Colac secuiesc-4
Colac secuiesc-5
Colac secuiesc-6
Colac secuiesc-7
Colac secuiesc-8
Colac secuiesc-9
Colac secuiesc-10
Colac secuiesc-11
Colac secuiesc-12
Colac secuiesc-13

COMENTARII (17)

cec

cec 1

17.05.2011, 15:29

Multumesc tuturor
LUK incearca si nu vei regreta

kisskmy

kisskmy 1

05.06.2012, 13:28

am vrut sa fac si eu dupa reteta asta dar am intampinat o problema : zici la un moment dat : se bat ouale cu zaharul ". care oua? in lista de ingrediente nu pomenesti de asa ceva. si mi se pare foarte putin cantitatea de lichid raportat la cantitatea de faina. iese o umiditate de nici 40 % ceea ce este foarte putin. clar nu e buna reteta. desi m-ar fi incantat ca nu are multe ingrediente

diaconta

diaconta 1

05.06.2012, 13:35

kisskmy,poate o fi omis ceva la ingrediente,dar daca vrei sa faci,mie reteta Liei mi se pare foarte OK. http://www.bucataras.ro/retete/kurts-kolacs-cozonac-secuiesc-17051.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!