Colacei pentru Inaltare

de mamaieelena in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 2636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina
  • 250 ml.lapte
  • 4 linguri cu zahar
  • 1/2 drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 fiola cu rom
  • 2 pachetele cu zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 60 gr.margarina topita
  • pentru uns pe deasupra
  • 1 ou ,
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei pentru Inaltare:

Intr-un lighean se cerne faina si separat intr-o cratita se pune laptele la incalzit, dar nu prea mult deoarece in el vom pune restul de ingrediente. Amestecam bine, apoi  punem treptat peste faina amestecand continuu cu o lingura de lemn pana la un moment cand nu se mai poate si se ia aluatul la framantat cu mana . Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si dam drumul la cuptor la o temperatura de 180 grade.

Pe masa punem ulei si formam colaceii din aluat. Se pun in tava de aragaz pe hartia de copt si mai lasam sa creasca inca 15 minute. Inainte de a-i pune la cuptor se ung cu ou ,lapte, miere toate amestecate . Cand s-au rumenit frumos se scot si se dau iar cu miere pe deasupra .

Pofta buna.

 

COMENTARII (20)

kamy 1

05.06.2011, 20:00

vreaaaaau

jolygina 1

07.06.2011, 13:22

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:15

wow ce frumosi sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04