Colaci turcesti

de rose in Pizza, 10 Feb 2010 | 4962 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat:
  • 1 pahar apa calda,
  • 1 pahar de lapte cald,
  • 1 pahar ulei,
  • o lingura zahar,
  • 1 lg.sare,
  • 1 cub drojdie,
  • faina cat cuprinde atat cat se nu se pinda de degete
  • Pt umplutura:
  • se pot umple cu unt, cascaval sau telemea,sunca si masline,ceapa calita,etc. Eu am facut doar cu cascaval si unt.
  • Pt uns :
  • 1ou ,
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colaci turcesti:

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h.


Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii.


Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea unei farfurii ; se unge cu unt si se adauga ingredientele alese de voi. Rasuciti foaia iar capetele le uniti in forma de colacel.Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt.


Cu ajutorul unui tifon puneti deasupra oul batut si in final presarati susanul sau macul.


Introduceti tava in cuptor unde se coc la 170 grade timp de 1 h.

 

TIPS-URI

1

acest aluat se poate folosi si in prepararea placintelor,pizza,paine,etc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Colaci turcesti 16875
retete culinare - Colaci turcesti 16879

COMENTARII (9)

nadina73 1

10.08.2010, 11:47

la muit ani!

Laly 1

10.08.2010, 12:25

La multi ani

Lau 1

10.08.2011, 08:52

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10