Colaci turcesti

de rose in Pizza, 10 Feb 2010 | 8606 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat:
  • 1 pahar apa calda,
  • 1 pahar de lapte cald,
  • 1 pahar ulei,
  • o lingura zahar,
  • 1 lg.sare,
  • 1 cub drojdie,
  • faina cat cuprinde atat cat se nu se pinda de degete
  • Pt umplutura:
  • se pot umple cu unt, cascaval sau telemea,sunca si masline,ceapa calita,etc. Eu am facut doar cu cascaval si unt.
  • Pt uns :
  • 1ou ,
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colaci turcesti:

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h.

Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii.

Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea unei farfurii ; se unge cu unt si se adauga ingredientele alese de voi. Rasuciti foaia iar capetele le uniti in forma de colacel.Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. 

Cu ajutorul unui tifon puneti deasupra oul batut si in final presarati susanul sau macul.

Introduceti tava in cuptor unde se coc la 170 grade timp de 1 h.

TIPS-URI

1

acest aluat se poate folosi si in prepararea placintelor,pizza,paine,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci turcesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Altfel de pizza