Colastra din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 22437 vizualizari

 

A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:

 

INGREDIENTE

  • 1 l colastra din lapte de vaca;
  • 1 l apa;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colastra din lapte de vaca:

Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.

Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.

Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa faca spuma, la fel ca atunci cand se fierbe laptele obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

De obicei, raportul colastra : apa este de 1 : 1, dar puteti sa puneti si mai multa apa ca sa iasa mai multa zeama, in functie de preferinte.

2

Cantitatea de zahar variaza, tot in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colastra din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

17.05.2015, 19:04

Ina 1

17.05.2015, 19:40

auzeam mereu parintii vorbind cat de buna este corastra. N-am mancat, din pacate ...

Andra_Constantinescu 1

17.05.2015, 22:25

Sim0na, sa stii ca aia de oaie nu mi s-a parut ca ar avea vreun miros anume, e la fel ca cea de vaca.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Suc natural de portocale cu grefruit