Colastra din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 2852 vizualizari

 

A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:

 

INGREDIENTE

  • 1 l colastra din lapte de vaca;
  • 1 l apa;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colastra din lapte de vaca:

Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.

Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.

Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa faca spuma, la fel ca atunci cand se fierbe laptele obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

De obicei, raportul colastra : apa este de 1 : 1, dar puteti sa puneti si mai multa apa ca sa iasa mai multa zeama, in functie de preferinte.

2

Cantitatea de zahar variaza, tot in functie de preferinte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381288
retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381289
retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381290
retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381291
retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381292
retete culinare - Colastra din lapte de vaca 381293

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

17.05.2015, 19:04

Ina 1

17.05.2015, 19:40

auzeam mereu parintii vorbind cat de buna este corastra. N-am mancat, din pacate ...

Andra_Constantinescu 1

17.05.2015, 22:25

Sim0na, sa stii ca aia de oaie nu mi s-a parut ca ar avea vreun miros anume, e la fel ca cea de vaca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L