Coliva

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 37727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram arpacas
  • 1 pachet cacao
  • 1 pachet cocos
  • 800 grame zahar
  • 1 kilogram nuca macinata
  • dupa gust bomboane colorate
  • dupa gust coaja de lamaie
  • 1 bucata esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coliva:

Arpacasul se pune la fiert in apa cu putina sare, ca sa vedem daca arpacasul sa fiert se face proba cu lingura, iei o lingura de lemn si o infingi in mijlocul oalei daca lingura sta in picioare( dreapta) si nu cade inseamna ca sa facut, dupa ce ati pus arpacasul pe foc dupa 10 minute punem si zaharul.

La sfarsit cand arpacasul sa fiert se pune romul si coaja de lamaie, si nuca macinata si se lasa la racit, este bine sa se faca cu o zii inainte de a fii dusa la biserica nu mai devreme ca altfel se acreste.

A doua zi de dimineata se pune coliva intr-o farfurie se da forma si se pune un strat subtire de pesmet , se imbraca coliva in cocos si crucea se face din cacao, sau se imbraca in cacao si crucea din cocos, se orneaza cu bomboane colorate si cu nuca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coliva 60502
retete culinare - Coliva 60503

COMENTARII (10)

onuta 1

04.11.2010, 23:55

ufff.este buna dar se pregateste in momente triste.

elena1988 1

25.02.2011, 19:46

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S