Coliva

de marcela1979 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 4719 vizualizari

 

Pentru prima data in viata mea am facut coliva ajutata bineinteles prin telefon de soacra mea si la decorat de sotul meu .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr arpacas
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos pentru ornat
  • ciocolata
  • bombonele
  • jeleuri
  • un varf de cuti de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coliva:

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre degete. Cand e fiert se adauga zaharul si  se mai lasa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine compozitia si se aseaza frumos pe un platou .Se pune pe deasupra nuca de cocos si se orneaza : ciocolata facem o cruce si apoi cu bomboane si jeleuri.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coliva 207157
retete culinare - Coliva 207158
retete culinare - Coliva 207159
retete culinare - Coliva 207160

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:03

Mie imi place coliva, dar facuta de mine si mama..Foarte foarte rar mananc de la altcineva..Doar sa fie un om foarte apropiat si sa stiu cum gateste, altfel nu!

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18