Coliva

de ralu_ca in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 2011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • apa
  • zahar vanilat
  • vanilie
  • zahar pudra
  • 1 lingura sare
  • nuca macinata
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coliva:

In primul rand alegem arpacasul, dupa care prima oara turnam apa fiarta peste el. Il amestecam cu o lingura mai speciala ( cu coada mai lunga ) pana se ridica deasupra impuritatile. Mai lasam cateva minute, dupa care scurgem apa. Mai turnam de cateva ori apa rece peste arpacas, pentru limpezire.

Intr-un ceaun cu apa fiarta punem arpacasul astfel incat acesta sa fie foarte bine acoperit de apa ( cam inca o data ). Punem la foc potrivit si din cand in cand mai "bag" lingura pe sub arpacas.

Intotdeauna sa avem un ibric cu apa fiarta langa noi, pentru ca s-ar putea sa mai avem nevoie.

Cand e aproape fiarta adaug zaharul si sarea si mai las sa fiarba cateva minute. Apoi se amesteca cu nuca, lamaia rasa, vanilia si zahar vanilat daca considerati ca vreti mai dulce.O lasam la racit pana dimineata.

Pe un platou punem coliva, apoi nuca macinata si zaharul pudra. Se orneza si cu bomboane de ciocolata sau miez de nuca.

 

RETETA IN IMAGINI

Coliva-0
Coliva-1
Coliva-2

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

07.06.2014, 11:39

Rocsi 1

07.06.2014, 21:27

Mie imi place, desi suna aiurea poate

ralu_ca 1

08.06.2014, 08:48

nu suna airea, dar si eu mananc cu placere ( e adevarat...nu de la oricine )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04