Cum se face coliva ca la mama

de ionix in Dulciuri, 27 Mai 2010 | 16378 vizualizari

 

Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacaş
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nucă prăjită şi mărunţită
  • 1 şi ½ sticluţă rom
  • 2 lime rase
  • 4 zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva ca la mama:

 Cum se face coliva ca la mama

Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.

După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.

Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.

Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.

Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

ionix 1

28.05.2010, 07:28

@Brindusa... esti de-a mea nici de mine nu indrazneste sa se ia nimeni, la modul agresiv

ionix 1

28.05.2010, 07:29

@Sylvia... astept cu mare interes bancul

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert croissante pufoase