Coltunasi cu cartofi si jumari

de anisoara in Mancaruri de post, 19 Iun 2010 | 10438 vizualizari

 

O reteta traditionala , din capitolul AMINTIRI DIN COPILARIE. O reteta foarte, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg de faina de calitate superioara
  • 2 oua
  • 450 gr de apa calduta
  • o linguita de sare
  • 1 kg brinza de vaci
  • 2 oua
  • putina sare
  • zahar dupa gust
  • 100 gr unt topit sau ulei fara miros.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi si jumari:

Toata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html 

Eu am sa ma opresc la descrierea umpluturii din cartofi, si la prajirea jumarilor.

Cartofii se curata de coaja  sau se spala bine si se fierb in coaja in apa sarata ( dupa gust). Dupa ce au fiert,  se toaca  piure. In acest timp ,cat cartofii fierb, se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca, 

se prepara umplutura de cartofi , si aparte se topesc jumarile .

Prepararea umpluturii din cartofi: se prajeste intr-o tigaie o jumatate de ceapa pana se va rumeni, si se toarna peste piureul de cartofi  in cazul cand cartofii au fiert in coaja lor. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine. Umplutura in aluat se foloseste in stare rece. In cazul cand cartofii au fiert fara coaja , va recomand sa prajiti cca 3-4 minute piureul de cartofi in  ceapa putin rumenita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Alta varianta: piureul de cartofi se prajeste putin  in jumarile topite( dar cu putina untura) , dar umplutura va fi mai  grasa la gust , si eu nu prefer aceasta varianta.

Prepararea jumarilor : pentru prepararea jumarilor se foloseste slanina curata sau carnea de la burta porcului, care este in straturi. Se taie in cuburele  mici si se TOPESC pe o tigaie incinsa bine, la un foc domol. pe masura ce apare untura , ea se toarna intr-un vas aparte. In acest mod jumarile se topesc mai repede si se usuca, devin crocante. In aceasta si consta efectul crocant si placut al jumarilor. In timpul prajirii lor se sareaza putin.

COLTUNASII  CU CARTOFI SE SERVESC LA MASA CU JUMARI TOPITE SI SMANTANA. In zilele de post se mananca coltunasi cu cartofi , amestecati cu ceapa prajita rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi si jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

24.06.2010, 18:34

5 furcu

anisoara 1

25.06.2010, 01:26

Sau mai gasit inca doua, care le plac coltunasii Va multumesc. intradevar sunt foarte gustosi.

nadina73 1

25.06.2010, 01:36

esti mortala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de vara cu cartofi