Coltunasi cu magiun

de alinutza1983 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 7854 vizualizari

 

Simpli, deliciosi...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr magiun de prune
  • 6 linguri cu zahar
  • 50 gr nuci macinate
  • 1/ 2 kg pesmet cernut
  • ptr aluat:
  • 1 ou,
  • 1/2 coaja de ou plina cu apa,
  • faina,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu magiun:

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie.

Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de magiun si in final lipim sub forma de triunghi. Umplutura se prepara din magiun de prune in amestec cu nuci tocate, zahar si rom.

Coltunasii astfel pregatiti se pun la fiert intr-un vas incapator; sunt gata in momentul in care se ridica singuri la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...multumesc bucatarasi! sduc la gust cu aluatul de la gomboti. Dar nu as putea spune ca sunt crocanti...p.s: nu prea se pastreaza pe a doua zi!dar sunt extrem de buni daca ii mananci in aceeasi zi!

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...si evident ca am pentru toata lumea!

ionix 1

15.12.2010, 20:45

nu m-am gândit să-i fac cu magiun... bună idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune