Coltunasi cu visine

de Ksenya in Mancaruri de post, 16 Noi 2016 | 11213 vizualizari

 

Varianta pe care v-o prezint este de post .Un desert delicios, adorat si de copii. Se gaseste in orice restaurant din Ucraina. Daca mergeti la ski in Bukovel, nu ezitati s-o cereti.
Aluatul se prepara la fel ca :http://www.bucataras.ro/retete/coltunasii-bunicii-61746.html numai ca in varianta de post
si visinele cand nu este sezonul lor  :http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • apa cat cuprinde
  • un varf cutit sare
  • Umplutura
  • visine scurse de surplusul de suc
  • o lingura margarina Unirea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu visine:

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.

Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.

Intr-o oala incapatoare, turnam apa si o punem pe foc, cand apa clocoteste, adaugam usor coltunasii, cu o lingura de lemn, ne asiguram ca coltunasii nu s-au lipit de fundul oalei. Fierbem coltuasii cam 8 minute la foc domol, cand coltunasii s-au ridicat deasupra, cu o spumiera ii scoatem si ii punem intr-o sita la scurs, apoi, intr-un castron, adaugam margarina topita. Se servesc calzi cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura, trandafiri :http://www.bucataras.ro/retete/sirop-de-trandafiri-61958.html

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cand nu e post, se urmeaza aluatul din linkul postat si se pot servi cu smantana, zahar sau cu iaurt cu fructe: cirese, visine, papaia etc, sau cu iaurt facut cu sucul ramas de la visine indulcit cu miere sau cu unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

super!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:23

Trimite la mine o portioara

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:19

Sunt intr-adevar o nebunie! Cu ei incepea huzurul vacantelor de vara la Buneii din RSS Mold! Bunica punea numai zahar tos pe ei, care se topea si facea un sosulet delicios cu zeama de visine scursa din coltunasii plesniti la fiert. Eu ii pot face numai cu gem de visine, dar si asa-s f buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si jumari