Compot de caise

de Rocsi in Sirop / Compot, 16 Iul 2010 | 1738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise( dar sa nu fie coapte prea tare)
  • 20 linguri de zahar
  • apa
  • putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.

In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).

Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.

petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.

se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.

cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.

deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.

intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun  la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.

se sterilizeaza la foc potrivit.

cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.

apoi se dau la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de caise 41930
retete culinare - Compot de caise 41931
retete culinare - Compot de caise 41932
retete culinare - Compot de caise 242447
retete culinare - Compot de caise 242448
retete culinare - Compot de caise 242449

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:18

la i9arna vin si eu la tine sa-mi dai un borcan........................

nadina73 1

17.07.2010, 17:04

harnicuta ca o furnicuta pt iarnasi 5 furcu

Rocsi 1

17.07.2010, 18:31

nu tre sa furi medi doar ceri si iti dau eu...ei fac si eu asa cate putin nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L