Compot de caise

de Rocsi in Sirop / Compot, 16 Iul 2010 | 4150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise( dar sa nu fie coapte prea tare)
  • 20 linguri de zahar
  • apa
  • putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.

In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).

Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.

petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.

se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.

cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.

deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.

intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun  la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.

se sterilizeaza la foc potrivit.

cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.

apoi se dau la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:18

la i9arna vin si eu la tine sa-mi dai un borcan........................

nadina73 1

17.07.2010, 17:04

harnicuta ca o furnicuta pt iarnasi 5 furcu

Rocsi 1

17.07.2010, 18:31

nu tre sa furi medi doar ceri si iti dau eu...ei fac si eu asa cate putin nadina

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de vişine