Compot de cirese

de GeorgiG in Sirop / Compot, 16 Iun 2015 | 970 vizualizari

 

Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si multa zeama care sa nu fie prea dulce. Fac compot din fructe dupa aceeasi reteta, singura diferenta fiind cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • 6 borcane mici (370 ml)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar.

Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Umplem fiecare borcan cu aceasta zeama si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o cratita si apoi umplem cratita cu apa. Punem pe foc mic aproximativ 60 minute pana zeama din borcane isi schimba culoarea.

Oprim focul si punem peste borcane un capac sau un prosop de bucatarie. Lasam borcanele asa acoperite pana se raceste complet apa. Eu le las de seara pana dimineata.

Dupa ce s-au racit, scoatem borcanele, le intoarcem cu fundul in sus si apoi le asezam normal in camara.

 

TIPS-URI

1

Pentru visine sau caise pun la 1 litru apa 6 linguri zahar

2

Cantitatea de zahar si fructe se mareste in functie de preferinta.Noua ne place mai putin dulce si zeama mai multa.

RETETA IN IMAGINI

Compot de cirese-0
Compot de cirese-1
Compot de cirese-2
Compot de cirese-3
Compot de cirese-4
Compot de cirese-5
Compot de cirese-6

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.06.2015, 20:18

Imi place!

Valclaudia 1

16.06.2015, 21:59

delicios!

Catalina L 1

16.06.2015, 22:48

bun compot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04