Compot de gutui pentru iarna

de ramo_cata in Sirop / Compot, 12 Noi 2009 | 69441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 2l apa
  • 750 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui pentru iarna:

Inainte cu vreo 30 minute de a ma apuca de compot am spalat gutuile si le-am pus la scurs.

Am pus la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat.

Am curatat gutuile de coaja si le-am taiat cubulete,feliute depinde cum am putut:)..greu se mai taie gutuile astea...Cand siropul este gata,adica tot zaharul topit am adaugat gutuile dar le-am lasat doar 2-3 clocote.Am luat gutuile cu spumiera si le-am aranjat in borcane.am turnat siropul peste ele,am pus capacul borcanelor si le-am pus la sterilizat la bain -marie inca 30 minute.am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si le-am acoperit cu un prosop.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ramo_cata 1

14.11.2009, 17:49

buni am facut nectarul ..o bunatate..acum am pe foc la sterilizat compot de gutui cu tot cu coaja...

liana_geicu 1

15.11.2009, 20:08

a facut si mama mea compot de gutui si este foarte bun, are o aroma.... de fapt gutuile sunt super buna in orice forma...

ramo_cata 1

16.11.2009, 00:58

da sunt super bune in orice forma...eu tocmai am papat o gutuie ...asa, ca sa pot dormi mai bine...nu cred ca mai e nimeni pe aici la ora asta....mai nu stiu dar mie tare imi e greu sa ma despart de bucatarsul asta unde se gateste atat de bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri -la borcan