Compot de mere, pere si gutui

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2012 | 5319 vizualizari

 

Toti acei ce-ntreaga vara
Au muncit din zori in seara,
Toamna au roade bogate,
Au si fructe si bucate.
Mere , pere in panere,
Prune bune si alune,
Si gutui amarui,
Cu puf galben ca de pui,
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.

Aveam niste mere si tare se mai stricau si am zis ca e pacat de ele.Asa ca am mai cumparat cateva gutui, cateva pere si am facut o combinatie de compot absolut delicioasa...Nu va dau cantitatile exacte pentru ca am facut dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • mere
  • pere
  • gutui
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere, pere si gutui:

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici.

Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.

Asezam in borcane cuburi de mere, gutui si pere. Cu un borcan ce are  fructe masuram ce cantitate de apa avem nevoie pentru sirop.

Apa o punem intr-o cratita mare si punem 2 linguri de zahar cu varf pentru fiecare borcan de compot. Punem pe foc pana zaharul se topeste. Turnam din acest sirop in fiecare borcan de compot, apoi le inchidem ermetic. Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita mai mare. Punem apa pana ce ajunge pe 3/4 la borcane si acoperim cu un prosop.

Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa din cratita le lasam  sa fiarba cam 35-40 de minute. Le scoatem cand sunt gata si fierbinti le punem intr-o patura. Mai punem un rand la fiert si tot asa pana terminam toate borcanele de sterilizat.

A 2 a zi cand sunt reci, le scotem din patura si le ducem in camara.

Sa aveti pofta!!! 

 

COMENTARII (30)

adry88

adry88 1

16.10.2012, 09:15

yammy!

Rocsi

Rocsi 1

16.10.2012, 21:38

Nici nu ma indoiam ca nu te pricepi Padre

Rocsi

Rocsi 1

16.10.2012, 21:39

Multumesc Eduard!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!