Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara

de housy in Sirop / Compot, 26 Noi 2010 | 3015 vizualizari

 

din pacate merele mele s-au zdrentuit....au fost prea fainoase,sau nush dece, dar era gustos si asa.
Multumesc florinu' ca mi-ai taiat merele.... :*

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2,5-3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara:

 

merele se curata de coaja si cotor

se spala si se taie cuburi nu foarte mici

se pun intr-o oala peste care se adauga apa

se pun pe foc la fiert

cand apa s-a incalzit se adauga zaharul

cand merele devin stravezii inseamna ca e gata compotul si se poate stinge focul

se presara scortisoara si se amesteca usor, pentru a nu zdrobii merele.

 Se serveste de preferat rece!!                                                 

Dar in zilele de iarna, asa ca astea, merge si caldut!!

 

 

TIPS-URI

1

alegeti un soi de mere tari

RETETA IN IMAGINI

Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-0
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-1
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-2
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-3
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-4
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-5
Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara-6

COMENTARII (4)

Rux 1

27.11.2010, 10:21

Foarte foarte bun!

Rocsi 1

27.11.2010, 11:07

ce-mi place compotul d emere..mai ales acum ca da frigul

housy 1

27.11.2010, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41