Compot de pere

de Dana_Retetegg in Sirop / Compot, 20 Noi 2012 | 15367 vizualizari

 

E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)

 

INGREDIENTE

  • pere (nu foarte coapte, adica nu foarte moi),
  • zahar (2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g),
  • cate o lingurita de zahar vanilat la fiecare borcan,
  • apa,
  • borcane,
  • capace,
  • 1-2 cratite mai mari,
  • prosoape (eventual mai vechi dar curate)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).

Le-am asezat in borcanele curate si uscate.  

Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.  

Am infiletat si am strans bine capacele.  

In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).  

Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.  

Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.  

Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.  

Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).    

Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de-o zi