Compot de pere

de Dana_Retetegg in Sirop / Compot, 20 Noi 2012 | 6910 vizualizari

 

E bine sa valorificati orice fel de fructe, mai ales daca sunt de la tara. Chiar si daca faceti cate 2-3 borcane de compot, decat sa le cumparati apoi din magazin, mai bine sa le aveti in camara :)

 

INGREDIENTE

  • pere (nu foarte coapte, adica nu foarte moi),
  • zahar (2 linguri de zahar pt fiecare borcan de 400 g si 4 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 g),
  • cate o lingurita de zahar vanilat la fiecare borcan,
  • apa,
  • borcane,
  • capace,
  • 1-2 cratite mai mari,
  • prosoape (eventual mai vechi dar curate)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).

Le-am asezat in borcanele curate si uscate.  

Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.  

Am infiletat si am strans bine capacele.  

In cratite mai mari am pus prosoape curate pe fund si margini, apoi am pus borcanele (nu chiar lipite intre ele ci cu putin spatiu).  

Am adaugat apa cat sa acopere borcanele 3/4.  

Am pus la foc mic spre mediu. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am lasat 25 de minute.  

Am oprit apoi focul si am lasat borcanele in apa inca o ora.  

Le-am scos apoi, le-am sters bine si le-am asezat intr-o patura pana a doua zi. Le-am depozitat in camara (sau daca aveti beci si mai bine).    

Super extra delicios, dulce si aromat. Merita din plin sa-l incercati!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de pere-0
Compot de pere-1
Compot de pere-2

COMENTARII (27)

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 10:05

multumesc mult

Lau 1

21.11.2012, 16:06

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04