Compot de pere intregi

de botcrina in Sirop / Compot, 28 Feb 2012 | 2684 vizualizari

 

Compotul este făcut în toamnă, din pere de la mine din grădină şi fiindcă am intrat în post, m-am gândit că un compot bun şi aromat este foarte bine venit. Sugestia acestui fel de compot mi-a oferit-o prietena mea dna. Delia, căreia îi mulţumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere întregi necurăţate
  • 200 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 litri apă
  • un vârf de cuţit de saliţin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare.

Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul.

Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem bine.

Fierbem compotul până siropul de pe fructe devine gălbui.

Se păstrează în cămară la loc uscat şi răcoros.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de pere intregi 149270
retete culinare - Compot de pere intregi 149272
retete culinare - Compot de pere intregi 149273
retete culinare - Compot de pere intregi 149274

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

29.02.2012, 00:16

Aurelia 07_07 1

29.02.2012, 10:25

Super bune

Denissa 1

29.02.2012, 10:35

parfumat atat pot spune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59