Compot de pere intregi

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 6315 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea ,o face in fiecare toamna .
Perele le am din gradina ei .

 

INGREDIENTE

  • 4 kilograme pere de toamna
  • 0,800 grame zahar
  • 4 litri apa
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • 2 aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate.

Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit .

Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot.

Siropul se pune  peste pere in borcane , lasand un spatiu de 3-4 centimetri gol .

Intr-o cratita mai mare asezam un prosop de bucatarie si punem apa pana la jumatate  .

Se capseaza borcanele si se fierb aproximativ 30 de minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa   din cratita .

Siropul din borcane va capata o culoare galbuie , atunci luam cratita de pe foc , acoperim cu un prosop borcanele si lasam pana a doua zi .

Le asezam in camara sau in beci .

Iarna vom avea un compot delicios de pere .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate face compotul si cu perele taiate felii.

2

Cine doreste poate sa puna zahar vanilat in loc de scortisoara , am facut si asa si e tare gustos .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de pere intregi 208962
retete culinare - Compot de pere intregi 208963

COMENTARII (22)

diaconta 1

06.03.2013, 21:01

imi place compotul de pere

Rocsi 1

06.03.2013, 21:04

Bun si cu un parfum deosebit!

delia64 1

06.03.2013, 23:07

Motan Buni Dia Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59